Backsippan

Skyddat boende.

Boendet

Här får du/kvinnan och ev. barn egen liten lägenhet med eget rum,dusch och toalett. Det finns trinett med spis, kyl och frys i varje lägenhet. Det finns ett stort kök och matrum för gemensamma måltider. I övrigt finns tvättstuga, samlingsrum och tv-rum.

Det finns en stor trädgård med utrymme för lek, och utomhusaktiviteter. 

Huset har larm. Personalen har personlarm. Det är nära till centrum med mataffär, skola m.m. 

Personalen är välutbildad och har goda kunskaper och stor erfarenhet av att hantera svåra upplevelser och att arbeta i krissituationer. 

Vår personal har utbildning inom: psykiatri och psykosocialt behandlingsarbete, MI, trauma, hot och våld, ARVIN och FREDA, och hedersrelaterat våld.

Vår personal är utbildad till: socionom, psykiatrisköterska, lärare, rektor, skolchef, undersköterska, fritidspedagog och barnskötare med vidareutbildning inom hot och våld.

I samband med att du/kvinnan anländer till boendet, gör vi en noggrann analys av din/kvinnans nuvarande risksituation för att skapa trygghet och säkerhet i boendet på Backsippan.

Tillsammans gör socialtjänst, kontaktperson och kvinna upp en handlingsplan för vistelsen på Backsippan.

Regelbundna samtal hålls för att stärka självkänslan och försöka finna svar på obesvarade frågor om tillvaron och framtiden.

Varje kvinna får en kontaktperson i personalgruppen, som stöd och hjälp i kontakter med myndigheter och andra inrättningar. 

 

Backsippan- en trygg plats i ett kritiskt skeende.

Kostnad

 

1250 kr/kvinna/dygn

300kr /medföljande barn/dygn

 

Referenser

Uppgifter lämnas ut på begäran.

info@backsippan.eu

eller

tel: 073-059 9764

 

Larm

Verksamheten har

  • Skallarm
  • Överfallslarm
  • Glaslarm
  • Kamera
  • Rörelsedetektorer
  • Personlarm vid behov
  • Kopplat till larmtjänst